Fuchsiaens historie

Fuchsiaens historie

Fuchsiaens Historie


Fuchsiaen er en meget populær prydplante i de danske haver.
Mange havefolk har opbygget større eller mindre samlinger afdenne planteart, som forekommer i tusindvis af krydsninger, med mang-foldige blomsterformer, farver og vækstkombinationer. Et plus er, at dyrkningen er meget enkel.

Fuchsia er en flerårrig plante, hvis de beskyttes mod frost, dvs. opbevares frostfrit, men køligt om vinteren. Enkelte er hårdføre nok til at være udendørs om vinteren.

Fuchsiaen er en træagtig plante, og i naturen findes de små, kæmpestore, hængende, oprette og krybende. De kan formes til alt muligt hængende, opstammede, søjler kun fatasien sætter grænser.

Der er utolig mange muligheder for en amatørgartnerog andre interesserede havefolk. Viden om denne plante kan man få ved at melde sig ind i en lokal fuchsiaklub eller dansk fuchsia selskab ( DFS) Planten har været kendt i ca. 300 år, og de sidste ca. 100 vildtarter som kendes i dag er hovedsalig fundet i sydamerika. Forædlingen af dem startede i forrige århundrede først i Europa senere i USA

Fuchsia blev først kendt i den vestlige verden i 1600 tallet da fader Carles Plumier "CP" (1646-1704) i 1696 fandt et eksemplar på øen Haiti. Fader "CP" var botaniker og missionær, han beskrev og navngav sin fundne plante Fuchsia triphylla florecoccineo, hvilket betyder 3 bladet fuchsia med røde blomster. "CP" brugte efternavne på respek-terede personligheder når han navngav planter.

Dette skete også til den nye plante, som blev opkaldt efter Leonard Fuch (1501-1566) der var en tysk doktor i medicin. Leonard har så-ledes intet med planten at gøre bortset fra at den er opkaldt efter ham, Derimod var det Carl von Linne`der i værket Species Plantarum fra 1753, som eviggjorde navnet fuchsia,idet fuchsia blev slægts-navnet og triphylla artsnavnet på denne plante.

Den første krydsbestøvning skete omkring 1830 og det vigtigste gennembrud med dyrkede sorter skete i 1842 med venus victrex, som havde hvide bægerblade med grønne spidser og meget klare blølig røde kronblade.

De første dobbelte fuchsia blev frembragt i 1850 af William Story, der var gartner.I 1889 var der allerede produceret 82 nye sorter og ved begyndelsen af 1900 tallet var der produceret ca. 450 nye sorter.I dag findes det sansynligvis over 10.000 forskellige sorter da der findes så mange forskellige, er planterne samlet i sektioner, en klassificerings gori mellem slægt og art.For tiden beskrives 11 forskellige katego-rier sektioner inden for slægten og 102 arter. I år 2002 fantes der alle-rede yderligere 3 arter, 4 nye underarter og 2 nye sektiner der endnu ikke er offentliggjort.

      


 

     
Stor flot beacon fuchsia en utrolig god begynderplante

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Jørn Ramsdahl | Svar 19.07.2012 19:22

Jeg synes fuchsia er skønne

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.07 | 19:22

Jeg synes fuchsia er skønne

...
02.01 | 17:28

Hej i har lavet en super flot hjemmeside,hvor er i gode og sikken dejlig musik.tak fra mig Inger

...
I går | 14:50
Sidste NYT har modtaget 14
31.10 | 11:53
Forside har modtaget 20
Du kan lide denne side